pühapäev, 3. august 2008

DIY maailm

Et siis päris huvitav on, kui netist uurida elu, enne kui minna poodi asju ostma. Mis ma siis teinud olen? Okei, objektiive ise juba ei tee. Selle ala peale kulutame jätkuvalt suuri summasid, aga...

-kaugpäästik-aegvõtete tegemisel asendamatu abimees. Canoni originaal poest ostes ~450raha. Sisaldab endast 2.5mm pulkpistikut ja ühte kaheastmelist nuppu. Mina ostsin oomipoest 25eeguga pulkpistikuga juhtme ja nupud võtsin sahtlist. Kokkuhoid missugune ja funktsionaalsus on sama.

-Kaabel, millega saab välgu kaamerast eemale viia. Iseenesest ei ole seal midagi erilist. Viis soont ja varje ümber. Kokku kuuesooneline kaabel, mis võiks olla võimalikult pehme. Raskem pool on kaamera välgutalda käiv junn...sellega sain ma ka põhimõtteliselt hakkama. Vedruklemmida on muidugi omaette ooper...aga töötab. Kõik töötab. Ja mis on poes selle hind? Natuke alla 1000 eegu photopointis.

-Makrovälk. Makropiltide tegemisel suht vajalik asi, üks võimalus on osta makrovälk....hinnad alates 5-7k. Kallis lõbu samas. Või...võtad kausi ja purgi ning teed selle hajuti oma olemasolevale välgule.

Kommentaare ei ole: