esmaspäev, 11. oktoober 2010

Puhkus puhkuses.

Nüüd on see koht, kus peaks kirjutama, et palju vett ja makarone on merre voolanud minu viimasest postitusest. Tegelikult päris nii tegema ei hakka, ei viitsi või ei taha - ei teagi (Väga eestlaslik lause tuli - "ei" on ikka esirinnas).

Igatahes tegemist on niiii palju olnud nii töörindel kui ka kodusel töörindel, et fotograafia on kahjuks tagaplaanile jäänud. Sai vahepeal üks pidune SpeedLight 430Ex ostetud. Nagu välja tuli siis olid surnud välgutoru, välgu tagasiside optiline kaabel, ülilainurk klaasi anduri juhe ja lisaks veel välku lülitav IGBT ning käivituspooli lülitab türistor. IGBT oli mingi väga special tükk, aga õnnestus saada. Lõpuks sain asja peaaegu ka tööle. Mõni hetk toimis päris hästi, tuli välja et optilise kaabliga võetakse tagasiside välgu sähvakast ja tõmmatakse jõudlust maha, kui see manuaalselt paika pandud. Minul aga see osa veel jonnib, laksab ainult täisvälke :/. Aja puuduse tõttu on sahtli põhja ununenud teine.

Läpamajandus on ka nagu ikka, vaba aega pole. Õnneks on kordaminekuid vähe tekkinud. Suurema eelsoojendi vajadus annab ennast jäjest rohkem tunda. Ehk saab ka sellega kummitavatest emmedest lahti. Idee juba olemas ja saaks miski A4 suuruse eelsoojendi võimsusega 400-1600W, torude hind tuleb kokku alla 400raha. Selline eelsoojendi ise maksaks haiget hinda. Lisaks on on IR-i eelis soojusmahtuvuse praktiline olematu pool. Kui lamp välja, siis temp all ja voila. Miski karastatud kuumakindel klaas peale ja saab ehk nagu päris nii. Mingine temperatuuri tagasiside, sümistorid lülitama ja voila - ehk kunagi ka prose sisse, millele temp ette sööta ja hakkaks seda hoidma. Ideeliselt võiks toimida.

Täna on siis kauaoodatud, aga salaja kohale ilmunud, puhkuse esimene päev. Muidugi suure töö sildi all, vähemalt edukas päev on olnud. No poolenisti vähemalt. Homme siis Rakverre päris puhkust nautima puhkuse sees. Kaks päeva, või vähemalt poolteist, tööst eemal. Igasugusest tööst. Kaamera peaks kaasa haarama, ehk jääb midagi ilusat silma.

Aga et siis puhkuselee...

1 kommentaar:

Allar ütles ...

2 keskmist lõiku oleks võinud rahulkult kirjutamata jätta ;)