neljapäev, 3. aprill 2008

Reformid


Haridus- ja teadusministeerium võttis vastu otsuse, et alates järgmisest kevadest on gümnaasiumilõpetajaile lisaks küpsuskirjandile kohustuslik ka matemaatika lõpueksam.

Seega on abiturientide eest nüüdsest ära otsustatud juba kaks lõpueksamit, juurde tuleb valida veel vähemasti üks riigieksam. Kokku on kohustuslikke eksameid viis, kaks neist võivad olla koolieksamid.

Haridusminister Lukas põhjendab vastuvõetud otsust sellega, et gümnaasiumi lõpetav noor inimene peab tõestama, et on 12 aasta jooksul omandanud piisavalt teadmisi nii humanitaar- kui reaalvallas.
"Küpsuskirjand üksinda ei anna noore koolilõpetaja teadmistest ja oskustest piisavat ülevaadet," kommenteerib ta.

Juba üsna pikalt õhus olnud ideel on nii jäägituid pooldajaid kui tulihingelisi vastaseid. Kuidas esimene kohustuslik matemaatikaeksam sujub ja millisel tasemel see koostatakse, näeb juba järgmisel kevadel, lubab Lukas.


Kes on nüüd õnnelik, et keska läbi on? Haha, tunnen neile tõsiselt kaasa, kui mate eksami tase ei lange....või vähemalt see haigem pool. 10-ndas klassis ju õps rääkis, et mate eksam oli eriti porn. Siis üheteistkümnendas oli sama jama, ainult pornom. Ja kaheteistkümnendas....nu ära sai tehtud igatahes. :)

7 kommentaari:

E v e ütles ...

Issand tõsiselt hakkab nii olema või:D
Ma olen selle üle ka õnnelik, et meie ajal ei olnud sellist asja nagu e-kool.
Ja just täpselt peale meie lõpetamist tuli kooli kodukale selline asi nagu puudujad. Ehk siis avalikult pandi üles, kes antud päeval puudub:D

Ja arvestades mõne matemaatikaõpetaja ebakompetentsust, siis ma parem ei taha mõeldagi, mis saama hakkab.

DoubleJ ütles ...

Matemaarika on liiga pr0niks ära aetud. Kui see nüüd eksamiks vorpida veel kohustuslikus korras, siis karm.

Mul ju ka veel vaja teha ära see siis :( - kurat- vanasti olid ikka ajad paremad. Järjest hullemaks läheb see hariduse süsteem.

Anonüümne ütles ...

Aga iseesest läheb siis mateeksam järjest kergemaks ja kergemaks, nii et vähemalt 90 prossa õpilastest selle ikka ära teeks. St reaalklassidele hakkab see "liiga" lihtsalt jääma.

Egert ütles ...

Mis aastatest sa räägid? 2004-2007 on need küll iga aastaga järjest porrimaks läinud.

Priit ütles ...

Tegelt meie eksam ei olnud ju nii raske...lihtsalt mõelda oli vaja.

Triin ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Triin ütles ...

Minu eksam ei olnud ka raske. Soovitav on eelnevalt aru saada asjadest, viimasest õhtust jääb väheks. Ja no tõenäoliselt ka keskkoolist, kui põhikoolist on lünk sisse jäänud.