neljapäev, 5. juuli 2012

Tamron 200-500mm

Sügelus on siis lahendust saanud juba kolmandat päeva, otseloomulikult on olnud nüüd pilves ja sompus ilm. Eile oli natuke päikest, mida sai ka ära kasutatud. Objektiivi sain siis USA turult ja meie riiki pidi tollis toetama kokku pea 80€-ga, mis on suht haige, kuna selle objektiivi saatis mulle tuttav mitte Huan Xiu Xau Shangaist, aga see selleks. kokkuvõttes sain 2005a korraliku obje + koti +filtri natuke rohkem kui poole odavamalt kui meil siin uus maksab, kiiremini ka :D

Objektiiv ise on ikka jurakas, mul eelmine "monster" oli Canoni 70-200mm F4 L, mis praeguse kõrval on pisitibu. Kui Tamron lahti teha ja varjuk ette panna, siis...eniveis 500mm ots on ikka midagi muud, hoopis raskem käe peal hoida kui 200mm (loogiline ka). Eile käisin ilma varjukita väljas ja isegi siis tundus see toru jurakas, proovisin pea kohal tiirutavat pääsukest teravustada ja isegi õnnestus, seda küll manuaalis. Harjumatu on fokusseerimise rõnga kõige kaamera poolsemas otsas olek, harjumatu. Tahaks objektiivi ikka eemalt toetada, aga ei saa. Teine harjumatu asi oli see minimaalne 200mm, teise toruga oli see kaugem ots. Üldiselt olen ostuga rahul.

Kahjuks avastasin ka, et kaamera sensorile on jälle igast paska ladestunud, pildid nagu pasaladu. Ei teagi kas peaks päris puhastuskomplekti ära ostma või mitte. Kohati suht haige hinnaga on, aga mis teha...elu on selline.

Kommentaare ei ole: