reede, 7. jaanuar 2011

Kodustuudiole lisa











Sai täna siis linnapeal käidud ja uut tautsta otsitud kodustuudio arsenali. Mingi valge riide leidsin ka, ei veninud ega läikinud -naiss. 10m seda osta ei õnnestunud, kuna nii palju lihtsalt ei olnud, aga võtsin siis olemasolevad ~7m x 1.5m. Kodus avastasin, et see on ikka eriline staatilise pomm, tolmu ja hebemeid tõmbab vähe liiga hästi külge, muidu okei.

Taustade üles riputamine on alati problemaatiline olnud, sest see peab tavaliselt suht kõrgelt tulema ja teinekord ka väga lai olema. Tavalise seina-akna-ukse-kapi külge seda sirgelt hästi ei pane. Kinnitasin siis lakke, nagu kombeks on. Lae all ripub horisontaalne latt mis hakkab kangast kandma. Pikal kangal on ka see eelis, et ei teki taha teravat nurka ja saab ka "seamless" ülemineku taustalt jalgade alla.

Kuna fotomodellidega on nagu ikka, siis pidin sel korral kasutama jälle Gardfieldi, väga korralik modell. Ei vingu, ei taha midagi. Lisaks avastasin, et minu makrovälk ei taha RF välgu lülititega kuidagi läbi saada, päris kahju kohe. Õnneks oli veel olemas üks FIL ja Speedlight 430Ex eestpoolt täitevalguse peale laskmiseks. Kuna FIL laseb alati täislaksu ehk välgujõudlus 1:1 on seda taustale ikka väga liiga palju, õnneks jälle minule omsaelt lebas mul laua peal läpadest järele jäänud plastik.-hõbepaber isolatsioonitükke, millega jagasin FIL-i välgu ala kuskil 1:4 võimsuse peale ja hakkasin sinna ette Roscoe värvigeelide komplektist tükke panema, katsetama. Kohati saab valest taustast ikka kõike teha. Näidispildid siis lisatud.

Viimasel pildil on kasutatud ka lisajunni nimetatud mujal maailmas seda snoot'iks, ehk siis hiiline pappjunn välgu ees, teeb välgu väga suunatundeliseks. Ahjaa, üks välk oli alati objekti taga ja suunatud taustale läbi värvigeelide. Eestpoolt lasin kas 1/8 välgujõudlusega vastupidises suunas seljataguse seina/lae pihta ja sealt valgus peegeldub. Üldiselt otse peale ei lasnudki, väga teravaks läheb nii.

Kommentaare ei ole: