neljapäev, 4. november 2010

LAN võrguketas

Eile oli siis see rõõmustav päev (õhtu), kui sain kätte oma uue 1TB mahuga võrgukette. Nimelt must karbike ruuteri juurde, LAN-i juhe taha ja voila. Miski erisoft oli ka kaasa, mida tegelikult väga vaja ei lähegi. Veebiliidesele sain ilusti juurde, enam-vähem jagasin asjad välja ka. Auto-taimoutid sleep-mode'i jaoks, programmeeritav töös oleku aeg, wake-on-lan funktsioon, torrenti sikutamise tugi ja esipaneelil USB pesa automaatseteks tagavarakoopiate tegemiseks. Taga ka USB pesa arvutiga ühendamiseks.

Üle FTP sai ilusti ligi, üle HTTP ka, pingida ka sai - aga mida polnud seda polnud - My network'i alla seda ei tekkinud. Päev otsa jamas ja jamasin. TÄna ka kuni panin teise läpaka käima - seal oli juurdepääs nagu niuhti olemas!

Hakkasin uurima ja tuli välja, et ma ei saa nbtstat -n käsku käima lasta, "ei ole õigusi" nagu netis igal pool väideti. Ometigi olin adminnina sees nagu alati. Tuula ja proovi aga midagi ei aita - proovisin IPX/SPX protokolle installida ja loomulikult abi ei midagi. Lõpuks leidsin ühe koha netis mis käskis ära muuta/lisada sellise koha registris:

HKLM->CurrentControlSet->Services->NetBT->Parameters. Seal kõrval on siis TransportBindName ja väärtuseks tuleb panna "\Device\".

JA SEE AITAS! Hah! 1TB külge mapitud ketas voila! :-)

1 kommentaar:

Mehis ütles ...

Kotid näpitud, kettad mapitud.

Tegelt kunagi mõtlesin endale ka sellise soetamise peale, aga ei ole siiani viitsinud. Esialgu leppisin väiksema portatiivkettaga, mida lihtne teel kaasa haarata.

Syncida-backupida on muidugi kõige parem ikka üle võrgupoiste ja sinna peaks ka jõudma kunagi. Palju selline lõbu umbes maksma läheb üldse?